Avranches
FR EN DE NL
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 15/04/2022 tot 03/10/2022

Avranches

Geniet van uw campingvakantie en bezoek Avranches en het land van Avranchin. Een heerlijke wandeling in de baai van de Mont saint Michel zal ervoor zorgen dat u het rijke en historische erfgoed van deze oud-duitse en bischoppelijke stad kunt ontdekken: zijn kerker en zijn muren, het muurschriften museum, de bloemen en plantentuin, etc... en als bonus, prachtig uitzicht op de baai!

Een kleine wandeling in het historische centrum van Avranches

Om de vaak onstuimige geschiedenis van Avranches in je op te nemen, is er niets beters dan een wandeling door het hart van de stad. U kunt de opmerkelijke toren van Avranches die gebouwd is in de 11e eeuw bijvoorbeeld niet missen! De toren is namelijk zeldzaam nalatenschap van de Anglo-Normandische Kastral architektuur. Op uw programma is de Grand-Doyenné (12e, 15e et 18e eeuwen), dat geclassificeerd is als historisch monument ook onmisbaar., de Basilique Saint-Gervais, eeuwenoude bisschoppenpaleis of zelfs de katherdraak Saint-andré (XIVe et XVe siècles). Mocht u toch meer van exotisch houden, dan kunt u een wandeling maken in de prachtige bloemen- en plantentuin, gecreerd in 1977. Hierbij heeft u ook nog eens een spectaculair uitzicht op de Mont Saint Michel!

Kunt u de geheimen van de Manuscripten in de Mont Saint Michel ontdekken?

De Scriptorial d'Avranches is een fabelachtig museum waar meer dan 200 middeleeuwse volumes worden gehouden, waaronder de kostbare manuscripten van Mont-Saint-Michel en vertalingen van werken van grote filosofen in de Oudheid. Door middel van een originele museografie en een unieke sfeer, wordt u meteen opgenomen in een reis door de geschiedenis, van de eerste papyrussin in Egypte naar de moderne literatuur!

De favorieten van de camping :

Het vakwerkhuis, een zeldzaam voorbeeld van vakwerk in de landen van Avranchin (eind 15e - begin 16e eeuw)!
Het museum voor kunst en geschiedenis in Avranches met zijn wonderbaarlijke archeologische ontdekkingen en tentoonstellingen.
De kleine dorpjes waar schapen leven als koningen: Marcey-les-Grèves, Saint-Senier-sous-Avranches, Val-Saint-Père of zelfs Saint-Martin-des-Champs!

Avranches ~ Camping Frankrijk Normandie ~ Verhuur stacaravan Normandie ~ Camping Frankrijk Manche ~ Camping invasiestranden
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2004-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen - @10.56

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional