Mont Saint Michel
FR EN DE NL
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 15/04/2022 tot 03/10/2022

Mont Saint Michel

Hij wordt al herkend van enorme afstand vanwege zijn legendarische silhouet! Zijn naam is de mont Saint Michel en is al duizenden jaren vast onderdeel van het decor van Normandië. Een must-see op uw vakantie in Normandië. De berg die ook wel "de wijze van het westen" genoemd wordt is de meest troeristisch bezochte plek in geheel Normandië. Elk jaar komen er ongeveer 3 miljoen toeristen over de gehele wereld naar de Mont Saint Michel en zijn baai, geen wonder dat deze bestemming dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst staat!

Het klooster van de Mont Saint Michel

De baai van de Mont Saint Michel is een mooi voorbeeld voor de middeleeuwse architectuur in de 11e tot 16e eeuw, maar ook een zeer ambitieus middeleeuws project. De berg wordt door de eeuwen heen de locatie voor de belangrijkste pelgrimstocht van middeleeuws Europa. Een legendarische architectonische juweel, de Merveille staat op drie hoofdverhalen aan de rotsachtige kant. Op de top van de abdij staat het schitterende gouden standbeeld van de aartsengel Saint Michel. In de zomer kan deze elke avond worden bezocht (van 19:00 tot middernacht), behalve op zondag. Zo kunt u een magische touch geven aan uw kampavonden!

Het middeleeuwse dorpje van de Mont Saint Michel

Aan de voet van de baai zijn er veel kampeerders die zich een weg banen door de middeleeuwen, de straat omringd met oude huizen van de 15e en 16e eeuw die uit steen en hout bestaan. Open de deuren van de historische musea om alle kleine geheimen van de berg te kennen, waarbij u zich daarna aansluit bij de bruisende Rue Grande met zijn kleine winkels, zijn restaurants en zijn vele animatie. Om vervolgens de kalmte weer terug te vinden kunt u een prachtige wandeling langs de stadsmuren maken. U zult de gelegenheid hebben om een prachtig uitzicht over de baai van Mont Saint-Michel te bewonderen en in de voorste rij te staan voor het zien van de grote getijden.

De favorieten van de camping :

U zult veel plezier beleven met het vinden van de ' l'auberge de la truie qui file', een van de vele huizen met een pittoreske naam die geclassificeerd staat als historisch monument.
Bezoek de oudewoning van de Chevalier Du Guesclin en ontdek het leven van een ridder van de middeleeuwen.
Een wandeling maken in de baai van Mont Saint Michel, vergezeld door een gids.
Ontdek de verzamelplaats van de manuscripten van Mont Saint-Michel in de Scriptorial in Avranches.

Mont Saint Michel ~ Camping Frankrijk Normandie ~ Verhuur stacaravan Normandie ~ Camping Frankrijk Manche ~ Camping invasiestranden
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2004-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen - @5.13

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional