Cherbourg
FR EN DE NL
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 15/04/2022 tot 03/10/2022

Cherbourg

Op 50 km van de camping ligt Cherbourg, een stad die voor iedereen wat wils heeft! Musea die zeer in de smaak vallen voor zowel jong als oud, prachtige parken en tuinen, een ongelofelijk belangrijk historisch erfgoed met op de achtergrond de grootste en mooiste stoomschepen ter wereld!

Een kleine rondleiding door Cherbourg

Cherbourg staat onder andere bekend om zijn architectonisch erfgoed. Met een korte rit naar de stad kunt u de mooiste bezienswaardigheden en monumenten bewonderen zoals 'le théâtre à l'italienne', de basiliek Sainte-Trinité, vergeet daarbij niet om de eeuwenoude transatlantische haven te bezoeken, het meesterwerk van 'l'Art déco' wat sinds 1933 de grootste stoomschepen van de wereld verwelkomt. Mocht u liever hogerop willen, dan kunt u het bevrijdingsmuseum vinden op de berg van Roule, gelegen in Cherbourg-Octeville. Het is op 117 meter boven het zeeniveau dat u, de bezoeker de rol van Cherbourg ontdekt tijdens de bevrijding, de eerst bevrijde havenstad door de amerikanen in het laatste gevecht tussen de geallieerden en Nazi-Duitsland. Laat uzelf na dit bezoek uitnodigen door een unieke ondergrondse wandeling door het hart van de berg. Verken onder begeleiding van een gids de batterij van Roule en de vestigingswerken die gegraven zijn in de 2e wereldoorlog. Een heel andere kant van Cherbourg bestaat ook, de prachtige stranden hebben ook veel te beiden voor jong en oud, Zwemmen en zandkastelen bouwen bijvoorbeeld! Op deze manier kunt u niet alleen de prachtige cultuur van Cherbourg ontdekken, maar ook nog een beetje uitrusten.

Reis snel naar de Cité de la mer in Cherbourg!

Als u een gezinstripje zoekt in Cherbourg, dan is de cité de la mer een fantastische optie. Tijdens uw verblijf, zal u de oceaan zien als nooit te voren door alle geheimen van de mythische Titanic tijdens zijn tussenstop in Cherbourg te ondekken. U kunt aan boord gaan in de Redoutable, 's werelds grootst tentoongestelde onderzeer. U zult uw ogen uitkijken in de reuzachtige aquaria met meer dan 1200 vissen uit alle uithoeken van de wereld, waaronder het bekende aquarium 'Abyssal' die met zijn diepte van 10.70 meter het diepste aquarium in Europa is!

Vergeet niet:

De vele forten van Cherbourg, de dijken en de militaire haven.
Het Emmanuel Liais museum voor Etnografie, Natuurgeschiedenis en Archeologie.
De kleine trein van Cherbourg die door het historisch centrum reist, de havens en het Emmanuel Liais park. De paraplufabriek en het kleine paraplumuseum.

Cherbourg ~ Camping Frankrijk Normandie ~ Verhuur stacaravan Normandie ~ Camping Frankrijk Manche ~ Camping invasiestranden
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2004-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen - @10.56

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional