Saint-Lô
FR EN DE NL
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 15/04/2022 tot 03/10/2022

Saint-Lô

Tijdens uw campingvakantie heeft u de mogelijkheid om Saint-lô te bezoeken, een dorpje met veel schoonheid en charme. Gelegen aan de oevers van de Vire, Saint-lô is als het ware een reis van de geschiedenis tot aan de moderne tijd. Dat terwijl een groot deel van Saint-lô gebombardeerd is in 1944. Desondanks zijn er nog veel overblijfselen in het midden van de stad die u terug brengen naar de middeleeuwen. Misschien is het wel een idee om een heerlijke wandeling te maken door het pittoreske stadje gelegen op het schiereiland Cotentin.

Saint-Lô en zijn muren

Saint-Lô is een stad met een grote geschiedenis waarvan de oorsprong terug gaat naar de tijd van de Vikingen. Iets later, in het jaar 800, was het Charlemagne die besloten heeft de eerste muren rond het dorpje te bouwen. Vandaag de dag is het nog steeds mogelijk voor bezoekers om deze oude muren te kunnen bezoeken en bewonderen. Bij de 'Tour des Beaux Regards' (30 meter hoogte), kunt u een ongelofelijk uitzicht op de stad, de Vire en de omgeving bewonderen. Vervolg uw reis door naar de toren 'Poudrière' te gaan, een van de oudste vestigingen van Saint-lô. Nog een klein stukje verder, en u kunt de Gotische kerk 'de Notre-Dame van Saint-lô' aanschouwen, een kerk die geclassificieerd staat als historisch monument en een belangrijk symbool is voor de vernietiging van Saint-lô tijdens de tweede wereldoorlog. Helaas heeft de normandische stad niet kunnen ontsnappen aan het geweld van de tweede wereldoorlog, maar gelukkig heeft het zijn pracht nog steeds!

Saint-Lô, de paardenhoofdstad

Ontdek de prachtige paarden van Saint-lô in een prachtig architectonisch ensemble uit de 19e eeuw. Vanaf april tot september, de boerderij origaniseert rondleidingen en kinderen kunnen zelfs een pony doop bijwonen ! Als u gepassioneerd bent over paardrijden, weet dan dat er een prachtige route is van wel 190 km lang die ligt tussen de nationale statenboerderij van Pin en de nationale stoet van Saint-lô die het mogelijk maakt om de mooiste hoeken van Normandie te ontdekken!

Vergeet niet

Le Musée des Beaux-arts van Saint-Lô (Schilderijen vanaf de 17e tot en met de 20e eeuw).
Het klooster van Cerisy, een van de oudste en meest belangrijke kloosters in Normandië.
Een bootreis over de 'rosé du soleil' om 'La Taute', een rivier in de Cotentin waar veel moerassen te ontdekken zijn.
De Vélorail van Condé-sur-Vire en de groene wegen (fietspaden door de natuur) van Saint-Lô om zo met de fiets de normandische boseen en de landschappen van de Vire-vallei.
Het Normandische Bocage Museum en de Boisjugan boerderij (17e eeuw)

Saint-Lô ~ Camping Frankrijk Normandie ~ Verhuur stacaravan Normandie ~ Camping Frankrijk Manche ~ Camping invasiestranden
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2004-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen - @10.56

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional