Invasiestranden
FR EN DE NL
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 15/04/2022 tot 03/10/2022

Invasiestranden

Bezoek de D-Day landingsstranden tijdens uw verblijf in een stacaravan in Normandië

De D-Day stranden in Normandië zijn een van de must-see plaatsen om te bezoeken tijdens uw kampeervakantie. Elk jaar komen miljoenen bezoekers om deze herdenkingsplaatsen te bezoeken waar de emoties nog steeds hoog oplopen. Profiteer van uw verblijf in de Manche om een duik te nemen in het hart van de Slag om Normandië en dit ware openluchtmuseum te ontdekken.

Meer dan 70 jaar later... een openluchtmuseum!

Vanaf de camping en op minder dan een uur rijden, bereikt u de beroemdste landingsstranden van Normandië: Omaha Beach, Gold Beach, Juno Beach, Utah Beach en Sword Beach. Neem de tijd om tussen elk strand te stoppen bij de talrijke overblijfselen die herinneren aan de verschrikkelijke slag om Normandië: kustbatterijen en Duitse bunkers, militaire begraafplaatsen en gedenktekens, kunstmatige havens... Tegenover de rust van deze grote zandvlakten is het moeilijk voor te stellen dat op 6 juni 1944 bij dageraad meer dan 150.000 Amerikaanse, Britse, Canadese en Franse soldaten ontscheepten, gesteund door een machtige armada bestaande uit 5.000 schepen en 10.000 vliegtuigen.

Plaatsen die u niet mag missen tijdens uw bezoek aan de D-Day stranden

De historische hoogtepunten van D-Day te ontdekken

Als u besloten hebt een kampeervakantie in de buurt van de D-Day-stranden te boeken, hebt u de keuze tussen verschillende circuits en gemarkeerde routes gedurende 1, 2 of 3 dagen. Om alles over D-Day te weten te komen, raadt de camping u aan de grote D-Day sites te bezoeken, maar ook de kleine maar even boeiende plaatselijke musea die langs de route van de D-Day stranden liggen.

In de buurt van Utah Beach (Sainte Marie du Mont) kunt u het D-Day museum en het Airborne museum in Sainte-Mère-Église bezoeken. D-DAY SITES

In de buurt van Sword Beach (Ouistreham), kunt u de Batterij van Merville ontdekken met zijn 4 dreigende kanonnen. In de buurt van Omaha Beach (Colleville sur Mer), de Pointe du Hoc, het D-Day Omaha Museum en de Amerikaanse begraafplaats behoren tot de must-see sites op de D-Day stranden tour. In de buurt van Gold Beach (Arromanches) biedt de ronde bioscoop Arromanches 360 een meeslepende ervaring en dompelt de toeschouwer onder in de werkelijkheid van de Tweede Wereldoorlog. Op weg naar Juno Beach (Sainte Marie du Mont) kunt u een bezoek brengen aan het enige Canadese museum over de landingen in Normandië in Courseulles sur Mer.

Veel te doen :

Bezoek het Memorial van Caen, het meest bezochte museum buiten Ile-de-France, dat een complete en interessante rondleiding biedt. Tussen de tentoonstelling van voorwerpen uit die tijd, een bezoek aan een bunker en een 360 graden film over Europa... komt u meer te weten over de militaire operaties die op Omaha beach plaatsvonden.

De ontroerende en indrukwekkende Amerikaanse begraafplaats van Colleville. Een tijdloze plaats ter ere van de Amerikaanse troepen.

Maak een wandeling naar Arromanches-les-Bains waar u de overblijfselen van de kunstmatige haven kunt zien, die even verontrustend als indrukwekkend is.

De 'Les Braves' beelden op Omaha Beach, een gedenkteken in het centrum van het Normandische strand.

De Duitse begraafplaats in La Cambe, een emotionele plek die de vele Duitse slachtoffers eert.

Bataille de Normandie op normandie-tourisme.fr

Invasiestranden ~ Camping Frankrijk Normandie ~ Verhuur stacaravan Normandie ~ Camping Frankrijk Manche ~ Camping invasiestranden
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2004-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen - @10.56

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional