Manche
FR EN DE NL
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 15/04/2022 tot 03/10/2022

Manche

Van de baai van Mont Saint-Michel naar het schiereiland Cotentin via de Kanaaleilanden en de invasiestranden, vakanties in Normandië gaan altijd gepaard met avontuur en ontdekking. Of het nu een weekend met vrienden of een lange vakantie met de familie is, normandie bied genoeg activiteiten in de natuur zoals : activiteiten voor in het water, wandelen en hiken, musea, gastronomie en veel andere mogelijkheden! https://www.manche-toerisme.com/

De Mont Saint Michel en zijn baai

Genoteerd op de werelderfgoedlijst van UNESCO, de Mont Saint Michel die ook wel de wonder van het westen genoemd wordt is een onmisbare bestemming tijdens uw vakantie in Normandië. Na het hebben bezocht van het middeleeuwse dorpje en het geweldige fort, kunt u uw reis voortzetten in Avranches om naar de oudste wandschilderingen te kijken van de Mont Saint Michel. Vervolgens kunt u via een groot aantal pittoreske dorpjes doorrijden naar Granville, dat ook wel 'het monaco van het noorden' genoemd wordt, waar ongeacht het seizoen een goede vakantiesfeer heerst. Mocht u meer houden van de natuur, vaar dan naar de noordelijke cliffs op de Carolles-Champeaux. Fris op in de Grand Waterfall in Mortain, een unieke waterval van 25 meter hier in Normandië! Toch mer geintereseerd in iets pittoresk? Waag uzelf dan op de straten van Villedieu-les-Poêles " hoofdstad van koper " en bezoek de Normandische gieterij Cornille Havard.

De invasiestranden van Normandië

Maak tijdens uw verblijf gebruik van de privileges die een camping dicht bij la Manche u geeft, zoals bijvoorbeeld het bezoeken van het wereldberoemde Utah beach, Sainte-mère eglise en het Airborne museum. Het bevrijdingsmuseum in Cherbourg of zelfs de batterijen in Azeville en Crisbeq. Zoals u ziet, er is zoveel te doen voor iemand met een passie voor geschiedenis!

Cherbourg en het schiereiland Cotentin

La Manche bestaat ook uit Cotentin en Cherbourg met hun havens, forten, musea en natuurlijk de 'Cité de la mer' voor wie een passie heeft voor de transatlantische maritime haven! Ook de toren van Vauban op het eiland Tatihou is onmisbaar. Het eiland staat genoteerd op de werelderfgoedlijst dus het is zeker de moeite waard om even langs te gaan en als u er dan toch bent, profiteer dan meteen van de situatie en probeer de beroemde Saint-Vaast oesters op een terrasje aan de haven. Heerlijk eten met een geweldig uitzicht! Let dan goed op de kust van barfleur dat ook wel "het mooiste dorpje van Frankrijk" genoemd wordt of breng een bezoekje aan de erg bekende startplaats Barneville Carteret, het beginpunt van uw reis naar de eilanden Jersey en Guernesey. In het hart van het schiereiland Cotentin ligt ook nog het prachtige plaatsje saint lô, die bekend staat om zijn charme en zijn kathedraal.

Het land van Coutances en de Côte des Havres

Profiteer van uw vakantie op een camping in Normandië door een rit te maken door de Côte des Havres en de Noordkaap van Carteret tot de zuidkaap van Granville. Nadat u bent geweest in Coutances, de historische en culturele hoofdstad van Cotentin, kunt u een tussenstop maken in Agon-Coutainville, een van de mooiste badplaatsen aan de kust, of in Hauteville-sur-mer, erg geliefd om zijn lange zandstranden waarbij u kunt zeilen, kitesurfen, roeien, kayakken, windsurfen, zeilsporten en nog vele andere activiteiten!

Manche ~ Camping Frankrijk Normandie ~ Verhuur stacaravan Normandie ~ Camping Frankrijk Manche ~ Camping invasiestranden
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2004-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen - @10.56

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional