Sainte Mère l'Eglise
FR EN DE NL
Beschikbaarheid & Reservering
Annuleren

Bent u al klant? Klik hier

Open van 15/04/2022 tot 03/10/2022

Sainte Mère l'Eglise

Saint Mère Eglise, het vertrekpunt voor uw reis langs de invasiestranden

Sainte Mère Eglise staat bekend voor het zijn van het eerste grondgebied in Cotentin dat bevrijd werd door de Amerikaanse parachutisten! Het gevecht om Normandie is hier begonnen en staat nu als basis voor het openluchtmuseum van Sainte Mère Église, dat bovendien heel dicht in de buurt staat van Utah beach, dat ook onmisbaar is voor uw reis in Normandië.

Een charmant dorpje op het schiereiland Cotentin met een grote geschiedenis

Niet alleen is Sainte Mère-église nauw verbonden met de geschiedenis van de bevrijding, het is ook een klein Normandisch dorpje met veel charme dat een prachtig gebouwd erfgoed verbergt: de beroemde kerk wiens beglazing de amerikaanse parachutisten begroet, de eeuwenoude huizen en boerderijen (13e, 14e en 15e eeuw), maar ook herenhuizen, fonteinen en wasserettes. Daarnaast is het een genot om op de markt van aarde en ambacht te lopen die elke dinsdag in juli gehouden wordt. Mocht u toch zeker zijn van het feit dat u een fietsvakantie wilt ondernemen, kies Sainte Mère èglise dan als startpunt voor uw tocht over de groene paden om zo de baai van Cotentin op uw eigen gemak te kunnen ontdekken.

Sainte-Mère-Église en zijn beroemde parachutist bij de klokkentoren

In de nacht van 5 tot 6 juni 1944 zijn tientallen amerikaanse parachutisten naast de Sainte Mère église geland. De soldaat John Steel bleef echter vastgehaakt met zijn parachute aan de klokkentoren van de kerk voor maar liefst 2 uur, om vervolgens gevangen genomen te worden door de duitse soldaten. Hij slaagde erin om te ontsnappen en terug te keren naar Engeland. Vandaag de dag kijkt het standbeeld van deze soldaat nog steeds uit over de Sainte Mère église. Als u in de maand juni op vakantie bent in Normandië heeft u de kans om het jubileumfeest van de bevrijding bij deze kerk bij te kunnen wonen!

Het openluchtmuseum van Sainte-Mère-Église / Utah Beach

Nadut u verrijkt bent met informatie over de bevrijding van de stad kunt u uw reis vervolgen via het openluchtmuseum aan het begin van Sainte Mère. Dit concept maakt het mogelijk om alle D-day stranden te kunnen ontdekken zonder al te veel moeite. Laat u rondleiden in 11 verschillende etappes tussen Sainte Mère église en Utah Beach waarbij continu gebruik gemaakt wordt van vele commentaren, getuigenissen, video's en archiefbeelden.

Dit mag u niet ontgaan

Het airborne museum dat gewijd is aan de amerikaanse parachutisten van de 82e en 101ste divisie.
"La borne 0", het punt dat aangeeft waar de weg van vrijheid begonnen is die loopt tot aan Bastogne in België geleid door generaal Patton.
Het Fière memorial park toegeweid aan de amerikaanse luchttroepen die voor de bevrijding van Normandië gevochten hebben.

Sainte Mère l'Eglise ~ Camping Frankrijk Normandie ~ Verhuur stacaravan Normandie ~ Camping Frankrijk Manche ~ Camping invasiestranden
Photos et plans non contractuels - © Copyright 2004-2021 - SAS PYVER - Wettelijke vermeldingen - @10.56

Secured by Sectigo Positive SSL

valid XHTML 1.0 Transitional